Tid är den nya lyxen

Helt plötsligt har mina trendiga cocktailkompisar börjat tacka nej till en drink på torsdagkvällen. Istället väljer de att gå på judo med lille Hugo. Det lät först lite konstigt i mina öron, att välja träning med sina barn istället för en drink på ett schysst ställe, men det handlar så klart om ett nytt fenomen. Det har blivit viktigt att visa att man har tid. Helt plötsligt börjar de trendiga modemammorna och papporna att gå på aktiviteter med sina barn istället för att hänga på snygga barer. Och de skjutsar inte bara lille Hugo till judon, eller till scouterna eller vad det nu kan vara, utan det trendigaste man kan göra är att också delta i aktiviteten tillsammans med sitt barn, att lägga sin tid på det. 

Att ge av sin dyrbara tid har blivit inne, eller överhuvudtaget visa att man har tid utöver jobb och Facebook. Det märks överallt. Därför ser man 25-åringar sätta eget surdegsbröd eller byta stickningsinstruktioner med varandra. I sommar är jag helt säker på att Stureplansungdomarna kommer köa för att få komma ut i skogen och plocka egen svamp. 

Tid för skogspromenader... stefanfootDet låter som en självklarhet men det är först nu det har blivit trendigt med tidsreferenserna. Idag när allt är tillgängligt och nästan vem som helst kan köpa den där dyra, tuffa jackan från Italien, då är det tid som blir den nya lyxen. För tid är ju det vi inte har. Det är inte längre "den som har flest saker när han dör" som vinner, utan den som har tid att baka bröd som vinner. 

Stefan Nilsson - Trendgruppen